уторак, 14. април 2020.

NJEGOVE PLAVE OČI

Ne kaže se dzabe da su oči ogledalo duše, e pa njegove oči su ogledalo emocija. David je čovek srednjih godina, nebo plavih očiju. Oči koje kada te pogledaju ostave bez daha.
Visok, sportske građe i vedrog duha, izuzetno omiljen u društvu. Njegova advokatska kancelarija je uvek bila puna klijenata jer i pored lepote bio je dobar advokat.
Jednog dana u njegovu kancelariju ušetala je simpatična žena sa molbom za pomoć.
Lola je radila kao dizajner grafike i podnela je tužbu protiv firmi koja joj je ukrala ilustraciju knjige. Zbog toga joj je bio potreban dobar advokat i po preporuci svoje koleginice došla je kod njega. 
David je Lolu saslušao i prihvatio da joj pravno pomogne. Sviđao mu se njen provokativni i pomalo sanjalački pogled. Bila je sušta suprotnost od njega, prava umetnička duša.
Kako je vreme prolazilo David i Lola su postali prijatelji. Pojavile su se i obostrane simpatije praćene jakom hemija koju su oboje osećali, ali...
Njih dvoje su bili dva različita sveta. On perfekcionista, a ona flegma. On ambiciozan, a ona na početku svoje karijere. Oboje su gradili svoje karijere koje su im bile na prvom mestu, a strast je svakim danom bivala sve jača. Što su je više obuzdavali to je ona bila snažnija.
Sudski spor koji je David vodio za Lolu se primakao kraju, sutrašnje ročište je bilo završno . Lola je dobila parnicu i njih dvoje su odlučili da to proslave u restoranu. Sami. Uz ručak su pili vino. Pili su i uživali u društvu jedno drugog. Vreme u restoranu im je brzo prošlo, kao i uvek kada su zajedno pa su druženje nastavili u hotelsku sobu.
Tu u hotelskoj sobi postojali su samo oni i ljubav koja se rodila, a koja nije mogla da zaživi. 
Lola se topila u njegovim plavim očima koje su je milovale svojom toplinom. David je uživao u njenim poljubcima i njenom telu. Vodili su ljubav do iznamoglosti. Dva dana u hotelskoj sobi su prošla kao tren. Sa svitanjem tog ponedeljka bio je kraj njihove priče. Svako je krenuo na svoju stranu. 
Lola se spremala da svoju karijeru nastavi u Italiji, Davida čeka poslovni put u Nemačku. Nisu bili spremni ni jedno od njih dvoje da prilagodi novonastalim emocijama. Oproštajni poljubac dug i strasni je bio tačka na sve. 
Lola je krenula tromim koracima preko vrata te hotelske sobe, nesvesna da je će ova hotelska soba ostaviti trag i da će zauvek pamtiti njegove plave oči i dva dana u hotelu, Pamtiće njega! Jer David je muškarac kakvog bi svaka žena poželela. Ali opet nije bila spremna da otkaže novi posao koji je dobila u poznatoj italijanskoj izdavačkoj kući. To je bio početak njenog poslovnog uspeha i početak patnje zbog odbačene šanse da možda bude sa čovekom svojih snova. Okrenuti se nije smela jer bi ugledala njegove plave oči i ne bi smogla snage da ode od njega, a David nije želeo da pogleda za njom da ne bi video suze u njenim smaragdnim očima koje bi ga možda pokolebale, zbog kojih bi mogao izgubiti status večitog neženje.
Oboje su otišli putem svijih karijera, ostavljajući ljubav da čeka možda neka bolja vremena,..

Нема коментара:

Постави коментар